המכון למחזאות ישראלית ע”ש חנוך לוין (ע”ר)
המכון למחזאות ישראלית ע”ש חנוך לוין (ע”ר) הוקם בשנת 2000 לאחר פטירתו של חנוך לוין, על ידי נעם סמל. המכון קבע לעצמו מטרה לקדם את המחזאות הישראלית בארץ ובעולם, ולהעמיק את המודעות לחשיבותה בהתהוות התרבות הישראלית.
רשימת חברי העמותה והועד המנהל ->
המכון, בשיתוף איגוד מחזאי ישראל, פועל בתחומים הבאים:
הקמת מפעל לתרגום מחזאות ישראלית בת זמננו – כדי לאפשר חשיפה של היצירה הישראלית ולעודד את העלאתה על במות התיאטרון ברחבי העולם.
ישרא-דרמה – חשיפה בינלאומית לתיאטרון. – אחת לשנה מופק אירוע זה, על מנת לחשוף את המחזאות והיצירה הישראלית בפני קהיליית התיאטרון הבינלאומית: מנהלי פסטיבלים, מנהלי תיאטראות, במאים, מנהלים אמנותיים, דרמטורגים ועיתונאים.
האירוע מתקיים בתמיכת משרד התרבות והספורט ועיריית תל אביב-יפו, ובשיתוף עם משרד החוץ – החטיבה לדיפלומטיה תרבותית. עוד על ישרא-דרמה והחשיפה הבינלאומית לתיאטרון ->
העלאת מחזות ישראליים על במות תיאטרון בעולם – מאז היווסדו של המכון מועלים מחזות ישראליים בעידוד ובסיוע המכון בתיאטראות מרכזיים במדינות שונות בעולם: בלגיה, צרפת, גרמניה, הונגריה, איטליה, פולין, אנגליה, אוסטריה, ספרד, שבדיה, רוסיה, ברזיל, אוקראינה, אסטוניה, קניה, הפיליפינים, יוון, ארגנטינה, רומניה, סלובניה, סין, טורקיה, קפריסין, מרוקו, מקסיקו, ארצות הברית וקנדה.
עידוד מחזאים צעירים וייזום שיתופי פעולה בינלאומיים – עריכת השתלמויות, סדנאות כתיבה ויצירת שיתופי פעולה בינלאומיים עבור מחזאים; עידוד הפקות והקראות מיצירותיהם של מחזאים צעירים בחו”ל.
הוצאה לאור של מחזות ישראלים – עד כה יצא הקהל מאולמות התיאטרון, שכח או זכר, את אשר חווה. לראשונה, בעקבות פרויקט זה, נושא איתו הקהל את היצירה לביתו ולא משאירה מאחוריו. אי לכך, הופכת היצירה לנכס לא רק לצופה, אלא גם לדורות הבאים, שאולי לא יראו את ההצגה, אבל היצירה תהיה נגישה עבורם ובעקבות כך תמשיך להתקיים. טקסט מלא של המחזה מצורף לתוכניית ההצגה.
הפקת ימי עיון, סמינרים וכינוסים – לקהל הרחב וכן השתלמויות למורים לאמנות ולתיאטרון, שבהם נוטלים חלק מחזאים, שחקנים, מעצבים, מוזיקאים ואנשי אקדמיה בנושא מחזאות מקור. ימי העיון התקיימו בשיתוף עם משרד החינוך.
כתובת המכון למחזאות ישראלית: יצחק שדה 40, תל אביב 6721210.